Nurkić uz Davisa, Curryja, Hardena...

ESPN visoko rangira Nurkića

Nurkić uz Davisa, Curryja, Hardena...

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić biće pokretačka snaga Denver Nuggetsa u narednim godinama.

Barem tako tvrdi poznati kolumnista ESPN-a Bill Simmons. On je objavio listu igrača koji će u narednim godinama biti glavni igrači franšize.

Među njima je i Jusuf Nurkić. Bosnian beast je smješten na 27. mjesto i nalazi se rame uz rame s velikim imenima NBA lige.

O Nurkiću je Simmons napisao.

"Veliki Bosanac razbija svaki stereotip o "mekanim" evropskim igračima. Njegov glavni utjecaj je odlična defanziva i skok, a ako pokaže napredak i u napadačkoj igri, Nuggetsi su dobili glavnog igrača franšize u narednim sezonama".

Prvo mjesto na ovoj listi zauzima Anthony Davis iz New Orleans Pelicansa, a zatim slijede Stephen Curry (Golden State) i James Harden (Houston).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.