Nurkić želi ostati, ali Portland ne gleda u tom pravcu
Portland ne može ponuditi Jusufu novac koji on želi

Vrlo je izvjestan odlazak iz Trail Blazersa

Nurkić želi ostati, ali Portland ne gleda u tom pravcu

M. Šljivak

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić mogao bi napustiti ovaj tim. Bh. košarkaš je ovog ljeta ograničeno slobodan igrač i moći će da pregovara sa drugim ekipama, a Portland će imati priliku da izjednači svaku ponudu koja dođe i tako ga zadrži.

Nurkić bi rado ostao u sadašnjem timu što je potvrdio u nedavnom intervjuu nakon završetka sezone.

"Nije tajna da želim biti ovdje, ali ja ne kontrolišem sve stvari. Sretan sam ovdje, a agenti i ljudi u Portlandu moraju da urade ostatak posla", istakao je Nurkić.

Ipak, čini se kako rukovodstvo Trail Blazersa ne planira ponuditi maksimalan ugovor Nurkiću što bi na kraju moglo dovesti do njegovog odlaska.

Tim iz Portlanda, prema navodima američkih medija,  za sada ne izgleda spreman ponuditi bh. košarkašu novac kojeg on želi i lako bi se moglo desiti da 23-godišnjeg centra od naredne sezone vidimo u nekom drugom timu.

Nurkić je ove sezone na prosjeku od 14,3 poena i devet skokova i pretpostavlja se da će tražiti između 15 i 20 miliona dolara po sezoni, što mu za sada u Portlandu ne mogu, ali očigledno i ne žele ponuditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi