Majica u kojoj se pojavio Jusuf Nurkić je nestvarna: Ovakve provokacije niko nikada nije radio

Bosnian Beast u posebnoj majici za Westbrooka

Majica u kojoj se pojavio Jusuf Nurkić je nestvarna: Ovakve provokacije niko nikada nije radio

Midhat Šljivak

Dolazak Jusufa Nurkića pred posljednju četvrtinu utakmice doigravanja NBA lige između Portland Trail Blazersa i Oklahoma City Thundera promijenio je tok meča.

Bh. košarkaš nije mogao mirno da prati meč od kuće, pa je odlučio odjuriti na utakmicu. Stigao je pred sam početak posljednjeg perioda i stvari su se po Trail Blazerse potpuno promijenile.

Od minus 15 koliko je bilo na osam minuta prije kraja Portland je stigao do trijumfa. Trojku je pogodio Damian Lillard za pobjedu 118:115 i prolaz u polufinale Zapadne konferencije.

Pored toga što je stigao na utakmicu Nurkić je pažnju privukao i majicom koja je oduševila apsolutno sve. Na njoj je bila provokacija za Westbrooka koja je zaista fantastična i kojom ga je još jednom nazvao "ciglarom" zbog velikih promašaja koje je imao.

Poznato je kako je Nurkić u lošim odnosima sa zvijezdom Oklahome Cityja Thundera Russellom Westbrookom. Često su na parketu bili u sukobima, a tokom sezone je bila i jedna velika svađa.

Kada su Westbrooka nakon jedne od utakmica Portlanda i OKC-a pitali o prepucavanjima sa Nurkićem, on je poručio: "Neću pričati o tom klovnu", da bi mu bh. centar preko društvenih mreža poručio: "Zašto ne Westbrick (brick - cigla)?"

Sve je eksplodiralo kada se pojavio Jusuf Nurkić: Rekao sam, je.. ga, idem!

Nurkić je nakon meča objasnio kako nije mogao mirno kod kuće gledati utakmicu.

"Bio sam u krevetu i pokušao gledati utakmicu. Pred kraj treće dionice, rekao sam je.. ga, ovo su moji prijatelji, idemo tamo. Znao sam da ćemo dobiti utakmicu ako se pojavim, nisam sumnjao", rekao je Nurkić.

Kada se pojavio na ekranu dvorana je eksplodirala. Dokaz je to da je bh. centar velika zvijezda NBA lige.

"Ponosan sam na ovaj tim i ovaj grad. Ovo je sve nevjerovatno, znao sam da će se sve promijeniti ako se pojavi. Volim sve ovo", istakao je Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi