Objave Jusufa Nurkića često su u centru pažnje, ali ovaj put je za primjer

Podrška bolesnoj djeci

Objave Jusufa Nurkića često su u centru pažnje, ali ovaj put je za primjer

E. Škorić

Jusuf Nurkić nije se proslavio nedavno objavom na Twitteru.

NBA zvijezda i košarkaš Portland Trail Blazersa objavio je fotografiju zagrebačke džamije iz Drugog svjetskog rata, koja je izazvala burne reakcije.

Nurkić je samo želio da čestita početak mjeseca ramazana, ali je objavio fotografiju džamije nastale za vrijeme NDH, nakon što je Ante Pavelić 1944. godine nekadašnji Dom likovnih umjetnosti u Zagrebu promijenio u džamiju koja je nosila njegovo ime.

Inače, Jusuf je živio u Zagrebu dok je igrao za Cedevitu i veliki je ljubitelj hrvatskog glavnog grada. Ipak, koliko god ga kritikovali, Jusuf je pokazao da je ipak čovjek. Nedavno je donirao 250.000 kuna Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Sada je Nurkić objavio fotografiju na Twitteru s majicom koja je posvećena upravo djeci koja se nalaze u Klaićevoj. "Uvijek podrška djeci", napisao je bh. centar.

U međuvremenu, Nurkić polako diže formu, a večeras u noći s petka na subotu od 2 sata i 30 minuta pratimo ga u duelu sa San Antonio Spursima.

Top Komentari

Slobodas
Inace Hrvatski sportasi se jako zalazu za nase bolnice i nasu djecu ! Druze okreni se Bosni mani se Zagreba
5 2
Domaci
Prasinu digla kvazi anliticarka Maric,cija jedina" vrlina" da mrzi negoa koga negira da postoji.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi