Musa ponovo sjajan, ali Breogan ipak poražen
FOTO: Twitter/Breogan

Obradorio slavio

Musa ponovo sjajan, ali Breogan ipak poražen

H. Zilić

Košarkaši Breogana upisali su osmi poraz u sezoni španske ACB lige.

U utakmici 17. kola večeras su poraženi od Obradoria rezultatom 100:83.

Prva četvrtina je ponudila izjednačenu košarku, a domaćini su dobili sa 29:27.

U drugoj četvrtini gosti nisu bili u elementu, naš Džanan Musa je držao koliko je mogao i od 13 poena Breogana Musa je ubacio osam u drugoj četvrtini koju je Obradorio dobio sa 22:13 i na poluvremenu su imali prednost 51:40.

Treći period donosi reprizu prve četvrtine, igralo se koš za koš, a domaćini su znalački čuvali prednost u jednom trenutku su otišli i na 15 poena razlike, ali Breogan je brzo spustio trojkom Džanana Muse.

U posljednjoj četvrtini Obradorio je ubacio ubrzinu više i slavio sa končanih 100:83.

U timu Breogana naš Džanan Musa je opet bio na nivou i nije razočarao večeras kao njegovi saigrači. Musa je meč završio sa statistikom od 20 poena, tri soka i tri asistencije i bio je najbolji poojedinac u gostujućoj ekipi.

Tim Obradorija je do trijumfa predvodio večeras sjajni Birutis koji je utakmicu završio sa 26 poena, osam skokova i dvije asistencije.

Top Komentari

crni1000
Ma nije ga uopste islo veceras, nazalost
2 1
prvenac
Dobro su hin prosuli, a zadnji tim na tabeli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi