Obradović brani Euroligu: Nisu oni krivi, NBA je problem
Foto: EPA

Trofejni trener o "ratu"

Obradović brani Euroligu: Nisu oni krivi, NBA je problem

M. Šljivak

Jedan od najvećih evropskih trenera Željko Obradović stao je u odbranu Eurolige koja zabranjuje igračima da nastupe za reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Trener aktuelnog prvaka Evrope Fenerbahčea tvrdi da je stav Eurolige ispravan, posebno kada se u obzir uzme činjenica da ni NBA liga ne želi razgovarati sa FIBA-om.

"Hoće li NBA igrači igrati za reprezentaciju? Neće. Problem jedino postoji između FIBA-e i NBA lige, a ne između FIBA-e i Eurolige. Glavni problem je NBA jer oni nisu zaintersovani za razgovore. Sada je pritisak na igračima koji moraju napraviti izbor. U NBA ligi igra 130 igrača od čega su 75 Evropljani i nijedan neće igrati za reprezentaciju. To je dokaz da Euroliga nije problem", poručio je Obradović.

Mjesec dana pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo još uvijek se ne nazire kraj rata između FIBA i Eurolige i kako stvari stoje na kraju će igrači odlučiti hoće li igrati za klub i reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi