Obradović napustio Panathinaikos

Obradović napustio Panathinaikos

Edmir Škorić

Iz grčkog košarkaškog kluba Panathinaikos saopćili su da Željko Obradović više nije njihov trener.

Srbijanki trener je klub iz Atine vodio 13 godina i za to vrijeme osvojio čak 23 trofeja, od čega pet titula Evrope, 11 domaćih prvenstava i sedam trofeja Kupa Grčke.

 

"Panathinaikos sa žaljenjem objavljuje da je saradnja sa Željkom Obradovićem okončana nakon 13 briljantnih godina. Porodica Janakopulos želi javno da se zahvali treneru na savršenoj saradnji tokom svih ovih godina, što se i vidi po brojnim titulama koje je klub osvojio. U našim mislima i srcu uvek će ostati ucrtani divni moment sa Obradovićem na čelu i njegovo ime biće upisano zlatnim slovima u historiji Panathinaikosa”, navodi se u saopćenju grčkog kluba.

Potražite više informacija na temu Basket League:

 

Dosta evropskih klubova sada će se boriti za Obradovićev potpis, a navodno je najbliži njegovom dovođenju turski Andolu Efes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.