Obradović: Ne razmišljam o 10. tituli

Trener Fenera fokusiran na finale Final Foura

Obradović: Ne razmišljam o 10. tituli

Željko Obradović se "vratio kući", na Final Four Eurolige u Beogradu. Njegov Fener je uz glasnu podršku navijača u polufinalu F4 savladao Žalgiris sa 76:67 i došao do plasmana u finale.

Fenerbahče je tako dobio priliku da odbrani trofej prvaka Evrope, a za Obradovića će finalni duel (protiv Reala ili CSKA) biti prilika da dođe do jubilarnog 10. trofeja prvaka Evrope.

"Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali. Žalgiris je tim koji se nikada ne predaje, znali smo koliko su dobri i znali smo da ne smijemo da budemo opušteni. Imali smo nekoliko padova, ali to je ok u ovakvim utakmicama. Ipak, pronašli smo način da se vratimo i zasluženo smo savladali ovu izvanrednu ekipu. Presudila je naša agresivnost", izjavio je Obradović nakon susreta, pa se osvrnuo i na mogućnost da dođe do novog trofeja:

"Najiskrenije da vam kažem ne razmišljam sada o tome. Važan je tim, važni su igrači i navijači. Igraćemo protiv CSKA ili Reala, obje ekipe su odlične tako da će biti teško ko god da nam bude protivnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi