Željko Obradović na klupi Partizana!

Do 2024. godine

Željko Obradović na klupi Partizana!

H. Zilić

Mediji u Srbiji početkom ove sedmice objavili su vijest da je legendarni Željko Obradović u pregovorima sa Partizanom.

Pomenuta pisanja dobila su i potvrdu, legendarni trener će predvoditi KK Partizan u naredne tir godine, što je svakako jedan od najzvučnijih trenerskih transfera u regionalnoj košarci posljednje dvije decenije, a možda i generalno u regionalnom sportu.

Obradović je navodno imao uslove da preuzme klupu Partizana, što se odnosi na budžet kluba, a Uprava mu je čini se udovojlila.

Za legendarnog Obradovića to će biti povratak u Partizan, gdje je i počeo trenersku karijeru 1991. godine. Nakon toga vodio je Joventut, Real Madrid, Benetton, Panathiniakos i sedam godina turski Fenerbahce.

Devet puta je čak osvajao Euroligu, a dva puta je od strane FIBA-e proglašen za trenera godine, dok je isto priznanje u Euroligi dobio tri puta.

Osvajao je brojne titule i u Grčkoj, Italiji, Turskoj, a sada će imati zadatak da Partizan vrati u vrh regionalne košarke, ali i da ga postavi na evropsko mjesto koje i zaslužuje.

Top Komentari

Sukedzo
Sa ovim potezom Partizzam (opet) preuzima dominaciju reginalnom kosarkom.
6 1
Vagabundo88
Imaju pare, budzet najmanje 10M eura, idu na osvajanje EK ili Finale, hoce da Srbija ima 2 kluba u EL, Zvezda je navodno obezbedila licencu. Vucic im je doveo Obradovica i niko drugi, cista politicka igra.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi