Savić: Ja sam Hercegovac, navijao sam za Čelik, otac za Velež, volio sam Džaju i Pižona
Savića očekuje mnogo posla kako bi vratio Partizan na normalni kolosijek

Zoran Savić predstavljen kao sportski direktor Partizana

Savić: Ja sam Hercegovac, navijao sam za Čelik, otac za Velež, volio sam Džaju i Pižona

D. Kurbegović

Proslavljeni košarkaš  i rođeni Zeničanin Zoran Savić imenovan je danas za novog sportskog direktora Partizana.

Klub iz Beograda odlučio je da napravi velike promjene nakon veoma loše sezone, a dolazak Savića i im trebao da pomogne u tome.

Danas je održano i službeno predstavljanje Zorana Savića, koji je imao šta da kaže prisutnim medijima.

"Moje neko shvatanje košarke je da svi moraju da žive kao porodica. Klub mora da funkcioniše kao porodica. Ne možemo kao fudbalski klub trenera za aut linije, za kondicije, košarka je deficitaran sport bilo gdje. Pitajte to porodicu Janakopulos, koja je uložila više od 300 miliona eura. Poštujem svakog ko hoće da uloži jedan jedini dinar. Jer novca u košarci nema. Kad daš pare, to je kao da ih baciš u bunar. Svi u košarci vole to. I napolju klubovi gube novac, Euroliga zato ubacuje klubove koji su vezani za fudbal", rekao je Savić.

Dotakao se i mladih igrača

"Mladi igrači moraju da se ovdje razvijaju. Ne smijemo da dozvolimo da igrač neće da dođe u Partizan jer misli da neće da dobije šansu, ili da će negdje drugo da dobije šansu. Ne možeš da zaspiš sa 17, a probudiš se s 25. Mora da postoji neko ko će da ih vodi, bitno je da se ide stepenica po stepenica. Trener će apsolutno da odlučuje ko će da igra, ali radit ćemo svi zajedno", ističe novi sportski direktor Partizana.

Mnogi mu spočitavaju i prebacuju da je navijač Crvene Zvezde

"Živim 30 godina vani, igrao sam za Fortitudo i Virtus, za Barcelonu i otišao u Real Madrid, vratio sam se i kao generalni menadžer i niko mi nije postavio tu neko pitanje. Poštujem sve gdje sam igrao. U Bolonji sam imao transparent navijača Fortituda - Zoran radi za nas, on ne igra za nas. Zbog problema s Fućkom u Virtusu i tako dalje... Izgubimo prvu utakmicu kod kuće i došli smo u situaciju pred derbi da pričaju sa mnom. Nisam obećao da ćemo dobiti, a rekao sam im da ništa ne bih promijenio što je bilo pre. Borio sam se za Virtus kao i Fortitudo. Ja sam Hercegovac, navijao sam za Čelik, otac za Velež, volio sam i Džaju i Pižona, išao sam na utakmice, ali sam u Partizanu bio mnogo bliži kad sam odlazio iz Jugoplastike. Imao sam tada i kontakte s Cveletom, imao sam nevjerovatnu ponudu da igram 2000. godine, ali nisam htio zbog politike i drugih stvari. Isto bi bilo i da je Partizan. Neću da pričam u vezi toga, svi su mi prijatelji Partizanovci i niko nije rekao ružnu riječ: Obradović, Mačvan, Lončar", kazao je na predstavljanju nekadašnji košarkaš Čelika i mnogih evropskih klubova Zoran Savić.

Top Komentari

Pajver
E sad si propao u očima bosanaca
0 5
Malmi_Suomi
Bravo Savicu Hercegovac
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi