Obradović u Fenerbahčeu?

Nakon 13 sezona na klupi Paoa

Obradović u Fenerbahčeu?

Iza Fenerbahčea je sezona koja će se sasvim sigurno brzo zaboraviti. Trenutno ovaj tim ne učestvuje u finalu TBL -lige, Final Four Eurolige u Istanbulu također nije ostvaren i sve su ovo znaci za veliko pospremanje u ovom klubu iz Turske.  

Nakon odlaska Nevena Spahije, kao njegov nasljednik na klupi Fenera trenutno je u opticaju samo jedno ime, Željka Obradovića iz Panathinaikosa.  Interesovanje za 52-godišnjeg srbijanskog stručnjaka od strane Fenerbahcea moglo se pročitati i u izjavi tehničkog direktora ovoga kluba Kemala Dincera, koji je za basketdergisi.com rekao.

 

"Želimo Obradovića, ali ga želi i CSKA, Barcelona i Efes. Očekujemo da ćemo više znati sredinom sedmice." 

 

Željko Obradović je u Panathinaikosu od 1999. godine i za to vrijeme Čačanin je ovom klubu donio 23 trofeja. Tokom finalne serije protiv Olympiacosa je nagovijestio da odlazi.

 

Tokom noći, nakon poraza u odlučujućoj utakmici finala okupljenim navijačima je ispred hotela gdje su bili smješteni košarkaši Paoa, Obradović rekao.

 

"Hvala vam od srca. Toliko godina sam ovdje i zajedno smo osvojili mnogo trofeja. Znajte da ću učiniti sve da ostanem", rekao je Obradović, a nakon skandiranja i pjesme navijača dodao još i ovo.

 

"Nikada ništa nisam obećavao, ali ono što želim je da ostanem ovdje uz ove igrače. Moje srce, moj život i moj dom je ovde", završio je svoje obračanje navijačima Panathinaikosa Željko Obradović.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

 

Bez ikakve sumnje novi angažman ili ostanak Obradovića u Grčkoj velika je evropska košarkaška priča tokom dana koji su pred nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.