"Obradović zaradi za dan koliko ja za mjesec"

Zanimljiva izjava

"Obradović zaradi za dan koliko ja za mjesec"

E. Dindić

Sergio Hernandez selektor košarkaške reprezentacije Argentine je jedan od najboljih trenera u toj zemlji.

U razgovoru za tamošnje medije osvrnuo se na dosadašnji dio karijere te sigurno priznao da bi bio još trofejniji da je radio van Argentine.

"Jedina stvar koju nisam zaradio u karijeri je novac. Ako me pitate da li mogu da kupim stan u nekom otmjenom naselju, ja ću vam reći da ne. Živim u stanu od 70 kvadrata. Ne žalim se, ali tako stvari stoje. Željko Obradović zaradi za dan koliko ja zaradim za mjesec i više. Imam 21, titulu jedan sam od argentinskih trenera sa najviše titula. Nisam luda da idem da živim u Europi. Argentina mi je sve dala. Ali imam još nekoliko godina i možda je ovo moja zadnja prilika.", rekao je Hernandez te dodao:

"Reprezentacija će uvijek biti najvažnija stvar u mojoj karijeri. Međutim, volio bi da isprobam da radim u Europi, da se okušam u tom dijelu svijeta."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dotakao se Hernandez i stanja oko koronavirusa

"Luis Scola me je zvao dok sam bio u restoranu i rekao mi je da odmah idem u Argentinu. Pitao sam ga zbog čega, jer je sve bilo normalno. Međutim on je bio uporan u svom naumu. Kazao mi je da je sada sve uredu, ali vrlo brzo neće biti dobro. Djelovalo mi je ludo, ali ipak je to Scola pa sam ga poslušao. Kada sam stigao u Argentinu saznao sam ustvari o čemu se radi. Da Sam čekao kada je bilo planirano da se vratim, ne znam da li bih to uopšte uspio. Ali to je Luis, nevjerovatan u svakom pogledu", rekao je Hernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi