Obradovićev Fener rabio Pešićevu Barcu u Blaugrani
Fenerbahče je nastavio u sjajnom ritmu, pa je u Barceloni upisao novu pobjedu i trenutno je bez dileme glavni favorit za osvajanje naslova

Uvjerljiva pobjeda Turaka

Obradovićev Fener rabio Pešićevu Barcu u Blaugrani

E. Škorić

U posljednjem meču večerašnjeg programa 10. kola Eurolige košarkaši Fenerbahčea su u Barceloni slavili sa 85:64.

Barcelona je nedavno pobijedila uvjerljivo Real Madrid u prvom košarkaškom El Clasicu, no drugi težak ispit nije uspjela da položi.

Izabranici Svetislava Karija Pešića bili su nemoćni u duelu s Fenerom Željka Obradovića, koji sada ima devet pobjeda i jedan poraz i nalazi se na diobi prvog mjesta s ekipom CSKA.

Gosti iz Istanbula su od početka nametnuli svoj ritam igre, lako došli do prednosti, a meč su prelomili negdje kod rezultata 47:42 u trećoj dionici, kada prave 7:0 seriju i onda Fener pada i do kraja se više ne uspijeva vratiti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bobby Dixon je ubacio 16 poena u pobjedi Fenera, 14 Marko Gudurić, po 11 Luigi Datome i Jan Vesely, a 10 Nicolo Melli. Kostas Sloukas nije igrao.

Što se Barce tiče, Adam Hanga je ubacio 16, a Kyle Kuric 10 poena, do su ostali uglavnom razočarali.

Top Komentari

Raikkonen
Misliš Baca pada???
2 0
monitor
rabio
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi