Prašović: Želimo se što bolje pripremiti za Euro, a cilj je opstanak u A diviziji
Selektor Admir Prašović okupio je danas u zeničkoj Areni kandidate sa prostora ZDK, a u narednom periodu slijede okupljanja cijelom BiH

U Zenici se okupila kadetska košarkaška reprezentacija BiH

Prašović: Želimo se što bolje pripremiti za Euro, a cilj je opstanak u A diviziji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je u zeničkoj Areni održano okupljanje potencijalnih kandidata za U-16 reprezentaciju BiH u organizaciji Košarkaškog saveza BiH, a uz saradnju sa KS Zenica. Treninge su vodili selektor Admir Prašović, te njegov pomoćnik Miloš Milošević.

Današnje okupljanje bilo je namijenjeno za igrače s prostora ZDK, gdje su bili mladi košarkaši iz Zenice, Tešnja, Maglaja, Visokog...

Ovo je bilo prvo okupljanje mladih košarkaša, a planirano je da se obiđe cijela BiH, te se probaju kandidati iz svih dijelova naše zemlje, te da se onda napravi selekcija.

Selektor Admir Prašović za SportSport.ba govorio je o okupljanju, te planovima za naredni period i cilju kadetske selekcije na Evropskom prvenstvu u Italiji.

"Moram izraziti zahvalnost KS Zenica, koji su nam omogućili ovo okupljanje za potencijalne kandidate. Danas smo radili sa selekcijama 2003 i 2004. godište. Cilj je da se napravi jedna šira selekcija, odnosno baza igrača na nivou BiH, jer imat ćemo i okupljanja u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima" kaže Prašović.

Kadetska selekcija naredne sezone igra u A-diviziji, te će im biti potrebno što više okupljanja i utakmica do početka Evropskog prvenstva.

"Trenutno nam je najbitnije da imamo što više okupljanja, da napravimo bazu, pa onda slijede i utakmice. Bazirat ćemo se na igrače iz BiH, paralelno pratimo i situaciju s igračima u inostranstvu, naravno da nećemo odustati ni od jednog kvalitetnog igrača. Mi smo pred prošlo Evropsko prvenstvo u B-diviziji imali 72 dana s prvenstvom priprema. Imali smo sedam kontrolnih jakih utakmica, tako da smo i uspjeli ući u A-diviziju. Sada smo u višem rangu, teži su protivnici i biće potrebno još više dana priprema i utakmica, nadam se da ćemo imati sve uvjete potrebne za pripremu ekipe za Evropsko prvenstvo", nada se trener kadetske selekcije.

BiH će na Evropskom prvenstvu nastupati u veoma teškoj grupi.

"Upoznati ste da smo u grupi zajedno sa Grčkom, Srbijom i Francuskom, to dovoljno govori o kvaliteti. Naravno da je teška grupa, ali to je Evropsko prvenstvo i sve su ekipe kvalitetne, mi se moramo spremiti i predstaviti u najboljem svijetlu. Kada je u pitanju cilj, naravno da je to opstanak u ovome rangu, da bi budućim generacijama obezbjedili učešće u ovom rangu", kazao je za SportSport.ba Admir Prašović selektor bh. kadeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi