Od tragedije do nezaboravne noći zahvaljujući Jusufu Nurkiću

Alyson i Parker imaju novog omiljenog igrača u Portlandu

Od tragedije do nezaboravne noći zahvaljujući Jusufu Nurkiću

Edmir Škorić

Alyson Cowan i njen dečko Parker Warling su navijači Portland Trail Blazersa još od dječačkih dana. Iako su im omiljeni igrači bili LaMarcus Aldridge i Arvydas Sabonis, od sada posebno vole današnjeg centra ekipe, bh. košarkaša Jusufa Nurkića. 

Priču o navijačima rođenim na području Portlanda, koji su zajedno već tri godine i imaju 10-mjesečnu kćer Aubrey te se planiraju ubrzo i vjenčati, donose američki mediji. Alyson i Parker prošlog ljeta su se preselili u Chandler u Arizoni zbog Parkerovog zapošljavanja, pošto je dobio posao direktora u jednoj telekomunikacijskoj firmi.

U ranim satima, 2. decembra, dogodila se tragedija. Alyson je u 4 ujutro probudio zaručnik Parker koji se gušio i borio da dođe do daha. Parker, koji pati od dijabetesa, imao je istovremeno i srčani udar.

"Dvije odvojene oluje su se spojile i stvorile jednu veliku oluju", opisao je Alyson tragičnu noć za NBCS.

Ljekari su po pozivu stigli u njihov dom i nakon nekoliko pokušaja oživljavanja Parker je spašen najgoreg scenarija. Hitno je prevezen u regionalnu bolnicu u kojoj je proveo 10 dana.

"Nismo imali pojma da je dijabetičar, a inače je bio nevjerovatno zdrav. Sada ima defibrilator na srcu do kraja života", kazala je Alyson.

Kada se Parker oporavio, Alyson je svom 27-godišnjem zaručniku odlučila prirediti iznenađenje. Objavila je tweet označivši neke igrače Portlanda sa molbom da ih upoznaju prije utakmice protiv Phoenix Sunsa.

"Ideja o Tweetu je nastala više kao šala. Ležali smo i vidjeli da Nurk piše, a ja sam se ljupko nasmijala i rekla da bismo ga mogli 'tvitnuti'".

Na njihovo iznenađenje - Nurkić je odgovorio.

Bh. košarkaš osigurao je porodične ulaznice za utakmicu protiv Phoenixa. Prije utakmice, voditeljica društvenih medija Trail Blazers Amara Baptist koordinirala je susret i pozdravila je goste Portlanda.

"Bio je takav dragulj kad smo ga upoznali! Bio je tako ljubazan prema Aubrey i izgledalo je kao da se istinski brine za Parkera", kazala je Alyson, zahvalivši se Jusufu.

Utakmica u Phoenixu odigrana je prije dvije noći i Portland je slavio sa 111:110, a sve je sretna porodica snimila i objavila na društvenim mrežama.

Top Komentari

Bhf111
Svaka cast
5 0
RASanticeva
Legenda
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti