Odabrane rezerve za NBA All Star meč

Nekoliko iznenađenja

Odabrane rezerve za NBA All Star meč

Midhat Šljivak

NBA liga odabrala je rezerve za All Star meč koji se igra u Los Angelesu 18. februara.

Kao igrači koji su dobili najviše glasova Stephen Curry (Golden State) i LeBron James (Cleveland) postavljeni su za kapitene, koji će u četvrtak izabrati igrače koje žele u svom timu.

Od ove sezone nećemo gledati duel Istoka i Zapada već će Curry i James na draftu odabrati igrače sa kojima žele igrati. Zvijezda Golden Statea će imati pravo da bira boju dresova (crni ili bijeli), dok će LBJ imati mogućnost da prvi bira igrača.

Glasanjem navijača petorku iz Istočne konferencije čine: LeBron James (Cleveland), DeMar DeRozan (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kyrie Irving (Boston).

Povjerenje kao rezerve dobili su: Bradley Beal (Washington), John Wall (Washington), Kyle Lowry (Toronto), Victor Oladipo (Oklahoma City), Kevin Love (Cleveland), Kristaps Porzingis (New York), Al Horford (Boston).

Sa druge strane navijači su sa Zapada odabrali ovih pet košarkaša: Stephen Curry (Golden State), James Harden (Houston); Anthony Davis (New Orleans), DeMarcus Cousins (New Orleans), Kevin Durant (Golden State):

Ulogu rezervi imaće: Russell Westbrook (Oklahoma City), Jimmy Butler (Milwaukee), Damian Lillard (Portland), Klay Thompson (Golden State), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Draymond Green (Golden State), Karl-Anthony Towns (Minnesota).

Među igračima čije se ime očekivalo na popisu za All Star, a poziv NBA lige nisu dobili su imena poput Paula Georgea, Gorana Dragića, Bena Simmonsa, Chris Paula i Loua Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi