Lakersi prave prostor za LeBrona?

Nekoliko mladih igrača Los Angeles Lakersa dostupno za trejd

Lakersi prave prostor za LeBrona?

Los Angeles Lakersi, navodno, žele trejdovati određeni broj igrača kako bi otvorili prostor u "salary capu" za predstojeće ljeto, kada će pokušati pojačati ekipu igračima koji će tada biti slobodni.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski je jučer saopštio da su Lakersi učinili Juliusa Randlea i Larryja Nancea Juniora dostupnima za trejd.

Wojnarowski je, također, istakao da "postoji obostrana želja" Lakersa i Jordana Clarksona da se ovaj košarkaš što prije trejduje, iako su čelnici franšize prvobitno željeli sačekati ljeto kako bi odlučili o Clarksonovoj budućnosti.

Inače, Lakersi su, navodno, odustali od pokušaja da trejduju Luola Denga jer bi u "paket" morali uključiti veliki broj Draft pikova, s obzirom da bi potencijalno zainteresovana ekipa morala preuzeti Dengov dio četverogodišnjeg ugovora vrijedan 37 miliona dolara.

Veliki broj američkih medija je ovakve informacije iz tabora Lakersa protumačio kao poteze kojima franšiza iz Los Angelesa želi osloboditi prostor za LeBrona Jamesa, s obzirom da se već neko vrijeme špekuliše da bi se Kralj upravo naredog ljeta mogao pridružiti Ingramu, Ballu i društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi