Odbijena ponuda koja je uključivala Teletovića u trejd

Sunsi tražili razmjenu

Odbijena ponuda koja je uključivala Teletovića u trejd

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi odbili su ponudu za trejd u kojem je i Mirza Teletović trebao da promijeni tim.

Američki mediji tvrde da su Phoenix Sunsi pokušali da pošalju Erica Bledsoea u Buckse, a u zamjenu su tražili sjajnog beka Malcoma Brogdona, te Mirzu Teletovića ili Johna Hansona.

Međutim, iz Wisconsina su Sunsi dobili negativan odgovor. Milwaukee nema namjeru da se odrekne odličnog Brogdona koji je prošle sezone osvojio nagradu za rookieja godine.

Brogdon i ove sezone igra odlično. Na prosjeku je od gotovo 16 poena i imao četiri asistencije po meču.

Tako su Sunsi ostali praznih rukava u ponudi za Brogdona, ali prema riječima generlanog menadžera Ryana McDonougha za Bledsoea su ga zvali svi ostali timovi iz NBA lige.

Realnost je vjerovatno mnogo drugačija. Bledsoe je veliki potrošač lopti i nije igrač za velike stvari, pa je jednostavno Phoenix tražio previše.

Podsjetimo, Teletović je već igrao za Sunse u sezoni 2015/2016 i tada je pružao najbolje igre u NBA karijeri sa prosjekom od preko 12 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi