Teletović raspoložen u pobjedi Bucksa

Pet trojki bh. košarkaša

Teletović raspoložen u pobjedi Bucksa

S. Bošković

Milwaukee Bucksi su savladali Charlotte Hornetse rezultatom 103:94.

Gosti su mnogo bolje otvorili susret, te su nakon prvih 12 minuta igre vodili sedam poena razlike, ali nakon 24 minute utakmice Hornetsima je ostao samo poen prednosti. 

Treća četvrtina potpuno je otišla na stranu Bucksa koji su je dobili rezultatom 30:23. U posljednjoj četvrtini Hornetsi su došli i do izjednačenja, a rezultat je bio 94:94.  Ali ipak, Middleton je pogodio trojku i donio Bucksima treću ovosezonsku pobjedu. 

Bh. košarkaš Mirza Teletović pružio je veoma dobru igru u ovoj utakmici. Teletović je za 23 minute provedene na parketu postigao 15 poena, uz pet od devet šut za tri poena. Pored toga, ubilježio je i pet skokova. No, kod Bucksa je već standardno najbolji bio Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 32 poena. Kod Hornetsa Lamb je ubacio 17 poena, dok je Kemba Walker dodao 15. 

U ostalim utakmicama Philadelphia je došla do prve pobjede u sezoni. 76ersi su bili bolji od Detroit Pistonsa rezultatom 97:86. Joel Embiid je ubacio 30 poena za goste, dok je Ben Simmons  dodao 21 poen. U domaćoj ekipi najraspoloženiji je bio Reggie Jackson koji je ubacio 16 poena. 

Miami Heat je rezultatom 104:93 bio bolji od Atlanta Hawksa uz 21 poen Richardsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi