"Manijak" Westbrook vodio Oklahomu do pobjede

Oklahoma povela protiv Spursa sa 3:2

"Manijak" Westbrook vodio Oklahomu do pobjede

Endin Čaušević

Košarkaši Oklahoma City Thundera ponovo su poveli u seriji protiv San Antonio Spursa nakon sinoćnje pobjede rezultatom 95:91.

Oklahoma sada u seriji protiv iskusnih Spursa vodio sa 3:2 i još jedna pobjeda ih dijeli od prolaska dalje. U dosta izjednačenoj utakmici na kraju je rezultat prelomija četvrta četvrtina.

Spursi su do posljednje dionice imali tri poena prednosti, ali nisu mogli parirati košarkašima Oklahome u zadnjoj četvrtini. Oklahomu je do pobjede vodio sjajnu Westbrook koji je ubacio 35 poena, dok je Kevin Durant dodao 23 poena.

U ekipi Spursa istakao se Leonard sa 26 poena, po 20 poena ubacili su Aldridge i Green. Westbrook je pored 35 poena dodao još 11 skokova i devet asistencija, te je zasluženo proglašen za igrača utakmice. 

"Pojedine igrače su uspjeli zaustaviti, ali je Russ večeras bio manijak i vodio nas je do pobjede", rekao je nakon utakmice Kevin Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti