Odlična partija Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Minnesote, Luka Dončić nastavio po starom

Zanimljiva noć na NBA parketima

Odlična partija Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda protiv Minnesote, Luka Dončić nastavio po starom

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su sinoć Minnesotu Timberwolvse sa 133:112, a još jednu jako dobru partiju odigrao je i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić.

Portland je u Moda Centru uspio da dođe do nove pobjede u odličnoj utakmici, a na kraju domaći tim je slavio sa 21 poenom razlike.

Od početka utakmice gledali sm odosta izjednačen meč u kojem je Portland imao prednost, ali je Minnesota uspjela da održi rezultatski priključak u prvom poluvremenu.

Međutim, u trećoj četvrtini je sve riješeno. Portland je uspio da ode na preko 20 poena prednosti što gosti nisu mogli da prate, te je na kraju bilo pitanje samo kojim rezultatom će slaviti Trail Blazersi.

Na kraju rezultat je bio 133:112 za ekipu Portlanda koja je tako uspjela upisati 15. pobjedu u sezoni uz 12 poraza. S druge strane Minnesota ima omjer 13-14.

Portland je do pobjede vodio fenomenalni Damian Lillard koji je meč završio s 38 poena, te je uspio dodati još tri asistencije i dva skoka.

Oglasi

U ekipi Minnesote izdvojio se Russell sa 23 poena, osam asistencija i tri skoka, dok je Edwards dodao 17 poena.

Jako dobru utakmicu odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je na parketu proveo 25 minuta i upisao je double-double učinak. Nurkić je meč završio sa 14 poena, 16 skokova i četiri asistencije.

Također, treba istaći da je u ekipi Minnesote nastupio i Luka Garza koji je odigrao četiri minute i upisao je dva poena i dva skoka.

Još jednu fantastičnu noć imao je i Luka Dončić u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Oklahoma City Thundera sa 121:114.

Dončić je vodio Dallas do nove pobjede i meč je završio sa 38 poena, 11 skokova i osam asistencija.

U ekipi Oklahome sinoć je fenomenalan bio Gilgeous-Alexander koji je ubacio čak 42 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da izbjegne poraz u American Airlines centru u Dallasu.

Od ostalih sinoćnjih rezultata izdvaja se pobjeda LA Clippersa protiv Boston Celticsa sa 113:93, dok je San Antonio u odličnoj utakmici sa 112:111 pobijedio Cleveland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi