Nurkić solidan u trijumfu Portlanda, Jokić pružio još jednu brutalnu partiju
FOTO: EPA

Odigrano sedam mečeva u NBA ligi

Nurkić solidan u trijumfu Portlanda, Jokić pružio još jednu brutalnu partiju

H. Zilić

Uzbudlivo je bilo na NBA parketima u noći sa subote na nedjelju. Odigrano je sedam mečeva, a u akciji su bili i Portland Trail Balzzersi sa našim Jusufom Nurkićem.

Portland je upisao novi trijumf, savladali su Minnesotu Timberwolvese rezultatom 124:118.

U pobjedničkoj ekipi naš Jusuf Nurkić je susret završio sa osam poena, 15 skokova i dvije asistencije. Prvo ime kod Portlanda bio je Lillard sa 36 poena, tri skoka i osam asistencija.

U redovima Minnestoe izdvojio se Edwards sa 26 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Nevjerovatnu partiju odigrao je Nikola Jokić koji je sinoć imao triple-double učinak u trijumfu Denvera protiv Utah rezultattom 115:110.

Jokić je susret završio sa 31 poenom, 12 skokova i 14 asistencija.

Golden State je bio bolji od Bostona sa 123:107 na krilima Thompsona koji je ubacio 34 poena.

U utakmici sa veliki brojem koševa Chicago je savladao Dallas 144:115, briljirao je DeRozan sa 28 poena, devet skokova i pet asistencija u redovima Dallasa u ovom duelu nije bilo Luke Dončića.

Cleveland je na svom parketu bio bolji od Oklahome 110:102. Raspoloženi George sa 36 poena, sedam skokova i šest asistencija, vodio je LA Clipperse do trijumfa protiv Washingtona 107:114.

U veoma uzbudljivoj utakmici Brooklyn je bio bolji od Indiane 133:136 na krilima Thomasa koji je ubacio 33 popena, kod Indiane ponovo je prvo ime bi ove sezone sjajni Haliburton sa 35 poena i devet asistencija.

Top Komentari

nestofino
Nurk je fkt BosnianZVIJER!!!⚜️
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi