Odlična partija Kikanovića u pobjedi Monaca

Kneževi poslije muke do trijumfa

Odlična partija Kikanovića u pobjedi Monaca

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović pružio je večeras odličnu partiju protiv Dijona.

Kikanovićev Monaco je u polufinalnoj seriji prvenstva Francuske savladao Dijon sa 82:77, a veliki doprinos ovom trijumfu dao je upravo bh. košarkaš, koji je ubacio 16 poena i pritom dodao šest skokova.

Kneževi do pobjede nisu došli lako. Iako su većim dijelom susreta imali prednost, na kraju su umalo od gotovog napravili veresiju, jer su u produžecima morali da spašavaju glavu protiv Dijona.

Uz Kikanovića, odličan u pobjedi Monaca bio je i bek Yakuba Ouattara koji je ubacio 19 poena. Dvocifreni od Monacovih košarkaša bili su još Bost Dee (10), Jones Lazeric (11) i Jones Jarrod (11).

U poraženom timu, s druge strane, najviše su se istaknuli Julien Axel i Holston David sa po 19 poena.

Polufinale se inače igra na tri dobijene utakmice, a novi okršaj Monaca i Dijona zakazan je za ponedjeljak navečer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije