Odlično izdanje Teletovića u pobjedi Phoenixa

Naš košarnaš raspoložen za trojke

Odlično izdanje Teletovića u pobjedi Phoenixa

Ekipa Phoenix Sunsa savladala je sinoć na svom terenu Los Angeles Lakerse rezultatom 119:107 i tako došla do svog 20. trijumfa u sezoni.

Utakmica dvije najslabije plasirane ekipe Zapadne konferencije proticala je u egalu sve do treće četvrtine, kada su Sunsi napravili razliku i u jednom trenutku imali +14.

Lakersi su se u finišu utakmice u potpunosti vratili u meč i smanjili na samo -4 (98:94), ali je onda uslijedila velika serija domaćih koji su vrlo brzo vratili visoku prednost i poveli sa 109:94. Do kraja utakmice Sunsi nisu imali većih problema, pa su slavili sa 119:107.

Odličnu partiju u pobjedničkom timu upisao je naš Mirza Teletović, koji je za 26 minuta na parketu ubacio 17 poena, uz tri asistencije i jedan skok.

Teletović je imao samo dva promašaja iz igre (6/8), a posebno je bio dobar za tri poena, gdje je bio gotovo nepogrešiv (5/6).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Booker sa 28 poena, dok je Knight ubacio tri poena manje. U ekipi Lakersa bolji od ostalih bili su Randle sa 19, te Bryant sa 17 ubačenih poena.

NBA:

Phoenix - LA Lakers 119:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi