Ogromno pojačanje za Virtus iz Bologne: Marco Belinelli potpisao trogodišnji ugovor
S Belinellijem u ekipi Virtus će biti prava konkurencija Armaniju u Italiji (Foto: EPA)

Nakon 13 godina NBA lige

Ogromno pojačanje za Virtus iz Bologne: Marco Belinelli potpisao trogodišnji ugovor

Košarkaši Virtusa iz Bologne u nastavak sezone ući će s velikim pojačanjem. 

Klub iz Bologne objavio je kako je trogodišnji ugovor s klubom potpisao Marco Belinelli.

Ubojiti talijanski šuter nakon 13 godina vratio se u Europu i sigurno je da će biti ogromno pojačanje za Virtus koji ima ambiciju za povratkom u Euroligu i ne samo to, nego biti konkurentan u najjačem europskom košarkaškom natjecanju. Seniorsku karijeru je upravo počeo u Virtusu gdje je odigrao samo sezonu i odmah prešao u redove ljutog gradskog rivala Fortituda gdje se zadržao 4 godine. 

Tada je krenula njegova 13-godišnja NBA karijera. Redom je nastupao za Golden State Warriorse, Toronto Raptorse, New Orleans Hornetse, Chicago Bullse, San Antonio Spurse, Sacramento Kingse, Charlotte Hornetse, Atlanta Hawkse, Philadelphia 76-erse, te na koncu opet u Spursima posljednje 3 godine. U NBA karijeri na prosjeku je od 9,7 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi