Dvojica NBA igrača otkazala Italijanima
(Foto: EPA)

Problemi za Sacchetija

Dvojica NBA igrača otkazala Italijanima

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Italije biće lišena usluga Danila Gallinarija i Marca Bellinelija u septembarskim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što je prije nekoliko dana selektoru Romeu Sacchettiju dolazak u nacionalni tim otkazao Marco Belinelli, Italijani su ostali i bez drugog NBA igrača Danila Gallinarija.

On je odlučio da se posveti trening kampu sa Los Angeles Clippersima kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu, nakon prošle u kojoj je imao dosta povreda.

Tako će Italijani biti znatno slabiji u septembarskom dijelu kvalifikacija gdje ih čekaju dueli protiv Poljske i Mađarske, a ranije je dolazak otkazao i Daniel Hackett.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Protiv Poljaka Itlaija igra 14. septembra, a utakmica protiv Mađarske na rasporedu je tri dana kasnije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi