Okafor se nakon četiri i po godine vratio u NBA ligu
Foto: EPA

Okafor se nakon četiri i po godine vratio u NBA ligu

Midhat Šljivak

Drugi pik NBA drafta 2004. godine Emeka Okafor (35) vratio se u najjaču  ligu svijeta nakon četiri i po godine.

Nekada sjajni centar potpisao je desetodnevni ugovor sa New Orleans Pelicansima, te će pokušati u ovom timu da nadomjesti odsustvo DeMarcusa Cousinsa i da se izbori za ugovor do kraja sezone.

Radi se o sjajnom košarkašu koji zbog povreda nije pokazao sve što zna u NBA ligi. Najbolju sezonu je igrao tek po dolasku u ligu u dresu Charlottea kada je imao 15 poena i 11 skokova po meču.

Igrao je dobro i u New Orleansu i Washingtonu, ali je zatim uslijedila povreda vrata koja mu je ugrozila karijeru. Okafor je prinuđen da zaledi karijeru i 2013. godine je raskinuo saradnju sa Wizardsima.

Ipak, od košarke nije odustao. Potpisao je ugovor sa Delawere 87ersima u NBDL-u, a to mu se isplatilo jer je danas potpisao desetodnevni ugovor sa Pelicansima.

Okafor je u karijeri na prosjeku od 12.3 poena i gotovo 10 skokova u 596 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi