OKK Čelik na krilima sjajnog Ćurevca do pobjede nad KK Kakanj
Ćurevac je bio nezaustavljiv za odbranu Kaknja, te je večeras bio prvo ime utakmice i najzaslužniji za novu pobjedu Čelika

Premijer liga BiH, 6.kolo

OKK Čelik na krilima sjajnog Ćurevca do pobjede nad KK Kakanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Kaknja večeras su u zeničkoj Areni odigrali veoma dobru utakmicu u okviru 6.kola Premijer lige BiH. Na kraju zasluženu pobjedu ubilježila je ekipa Čelika rezultatom 96:75.

Kao što je i domaći trener prije utakmice najavio, komšijski derbi podjednakih ekipa ponudio je dosta dobre i atraktivne košarke. U prvoj četvrtini viđena je izjednačena košarka, a gosti su je okončali vodstvom 24:26. U drugoj četvrtini bolja igra gostiju, koji su u 17.minuti imali plus 10 poena prednosti 35:45, ipak Zeničani uspijevaju do kraja četvrtine smanjiti vodstvo, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 47:52 za ekipu Kaknja.

Potpuno neočekivana situacija u trećoj četvrtini koja je na kraju i prelomila utakmicu na stranu domaće ekipe. Izabranici Josipa Pandže odigrali su sjajno u odbrani, te su gostima dopustili da postignu samo šest poena u ovom periodu. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 73:58 za ekipu Čelika.

U posljednjoj četvrtini pokušavali su gosti da se vrate u meč, ali crno-crveni su danas bili odlični u napadu, imali su dosta raspoloženih igrača i nisu dopustili nikakvo opuštanje. Na kraju je bilo 96:75 (24:26, 23:26, 26:6, 23:17) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, prvo ime večerašnje utakmice bio je Haris Ćurevac s 26 poena i osam skokova, dobru rolu su pružili i Milivoje Božović sa 16 poena i 13 skokova, Ranko Križanović sa 16,te Haris Delalić s 15 poena. U redovima Kaknja, Nemanja Gavranić ubacio je 16 poena, Mulfizović je do dao 14, a Velić 12 poena.

Čelik je nakon današnje pobjede na omjeru od dvije pobjede i dva poraza u četiri odigrana meča, dok je Kakanj na omjeru od dvije pobjede i tri poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi