Pandža: Nema nepoznanica između nas, ali vjerujem u našu pobjedu
Trener Zeničana dobro poznaje ekipu Kaknja, a svoje najveće trenerske uspjehe je napravio upravo sa sutrašnjim protivnikom njegovog sadašnjeg tima

Trener OKK Čelik pred duel sa KK Kakanj

Pandža: Nema nepoznanica između nas, ali vjerujem u našu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u okviru 6.kola Premijer lige BiH u zeničkoj Areni sutra će dočekati tim Kaknja u komšijskom derbiju.

Bit će ovo duel ekipa, koje su se sastajale u pripremnom periodu, Zeničani su u dva meča bili bolji, a vidjet ćemo kako će to sutra izgledati kada se bude igralo za bodove.

Zbog poznatih problema oko koronavirusa, koji je zahvatio pola klubova iz Premijer lige, OKK Čelik je dosad odigrao tri utakmice uz omjer od jedne pobjede i dva poraza, dok je Kakanj odigrao četiri meča uz omjer od dvije pobjede i dva poraza.

Josip Pandža trener OKK Čelik veoma dobro poznaje tim Kaknja, a ovaj trener iz Viteza upravo je u Kaknju postizao sjajne rezultate dok je vodio ovaj tim prije par godina.

Trener Zeničana za naš portal je najavio sutrašnji duel, gdje bi trebale odlučiti sitnice.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

«Između nas i Kaknja nema nikakvih nepoznanica. Oni su tim koji je odlično fizički spreman, prepoznatljivi su po tvrdoj igri, trčanju naprijed, skoku u napadu. Imaju odličnog američkog razigravača Dubinskog na koga trebamo obratiti pažnju. Naravno da su odlično i vođeni sa klupe i jako ih respektiram. Bez obzira na sve njihove kvalitete i dobar početak sezone nadam se našoj pobjede jer sam siguran da imamo kvalitete za to. Dobro smo trenirali, spremni smo za Kakanj i očekujem dobru utakmicu. Ovim putem želim svim ekipama koje imaju zaražene igrače što brže ozdravljenje i da u dobrom zdravlju uspijemo završiti ovu nikad čudniju sezonu», kazao je za SportSport.ba Josip Pandža trener OKK Čelik.

Utakmica između OKK Čelik i KK Kakanj igra se u subotu u zeničkoj Areni od 20 sati, naravno zbog trenutne situacije bez gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi