OKK Čelik napustila još dvojica igrača
Nakon dugovanja prema igračima i trenerima, tim OKK Čelik se raspao u samo nekoliko dana, te će do kraja polusezone igrati pretežno s omladincima

Nastavlja se rasulo u igračkom kadru

OKK Čelik napustila još dvojica igrača · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik nalazi se u veoma teškoj situaciji, a upitno je i samo postojanje kluba u narednom periodu. Zbog brojnih dugovanja prema igračima i trenerima, a nakon domaćeg poraza prošle subote od Leotara, klub se našao u totalnom rasulu.

Najprije su sidro dignuli trener Josip Pandža i najbolji igrač Milivoje Božović, koji bi svoju karijeru trebali nastaviti u ekipi Budućnosti iz Bijeljine. Klub je napustio i Haris Ćurevac, dok se Nedim Buza vratio u Sparse. Danas su još dvojica igrača odlučila da neće nastaviti svoju karijeru u OKK Čelik, riječ je o organizatoru igre Harisu Dedajiću, te krilnom centru Stefanu Simaniću, koji se vraća u Igokeu, odakle je kao posuđen igrač nastupao za Čelik.

Budući da je Josip Pandža napustio klub, njega će na klupi naslijediti njegov prvi pomoćnik Bojan Stevanović. Kada je u pitanju igrački kadar, trenutno u rosteru Zeničana je osam igrača, tu su Anes Podojak, Benjamin Bajramović, Emir Ćerkezović, Ranko Križanović, Kristijan Tomić i Dino Merdanović, dok će klub seniorskoj ekipi pridodati još trojicu omladinaca.

Zaista teška situacija u OKK Čelik, koji je prošle sezone bio najprijetnije iznenađenje bh. košarke, kada su nakon povratka u društvo najboljih ekipa izborili plasman u Ligu za prvaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Hoće li se šta promijeniti kada je u pitanju zenička košarka, vrijeme će pokazati, ali ono što je evidentno da je zenička košarka na koljenima.

Promo

Top Komentari

Baco
Smrdo je to...
2 0
FRLegioen
Zenica je komplet na koljenima od kako je na vlasti Fujdo!Bitnije je asfaltiranje kozijih staza po vuko........ nego sport i kultura.Fuj nikad goreg nacelnika po pitanju sporta posebno nismo imali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi