Leotar u Areni bolji od Čelika

Košarkaško prvenstvo BiH, 7.kolo

Leotar u Areni bolji od Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Leotara večeras su u zeničkoj Areni odigrali meč 7. kola košarkaškog prvenstva BiH. Pobjedu je slavila ekipa iz Trebinja rezultatom 66:79.

Zeničani su u ovaj meč ušli s jednom pobjedom i četiri poraza, dok su gosti u Zenicu doputovali s omjerom od po tri pobjede i poraza. Situacija u klubu iz Zenice je veoma haotična, a to se večeras odrazilo i na parket.

Gosti su bolje otvorili meč, te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17:24. U drugoj četvrtini nešto bolja igra Čelika, koji je u nekoliko navrata imao i vodstvo, ali su početničkim greškama u samom finišu prvog dijela ponovo omogućili gostima da steknu prednost i na odmor odu s prednošću 35:41.

U trećoj četvrtini Zeničani ponovo igraju na momente, a gosti su kažnjavali i svaku manju grešku domaće ekipe, ipak na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 50:57 za Leotar. U posljednjoj četvrtini na samom početku nakon jednog diskutabilnog faula, kojeg je sudija Nikšić dosudio za Leotar, uslijedio je prigovor trenera Pandže, pa je trener Zeničana nakon dvije tehničke isključen i poslije toga se igra Zeničana skroz raspala. Na kraju je bilo zasluženih 66:79 (17:24, 18:17, 15:16, 16:22) za Leotar.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada je u pitanju pobjednički tim, Božo Đurasović i Vladmir ALeksić postigli su po 13 poena. U redovima Čelika, Milivoje Božović je ubilježio 15 poena, dok je Nedim Buza dodao 11.

Leotar nakon večerašnje pobjede ima omjer od četiri pobjede i tri poraza, dok su Zeničani s jednom pobjedom i pet poraza zajedno s Bosnom ostali na samom dnu tabele, a gledajući cjelokupnu situaciju u i oko kluba, nakon sjajne prošle sezone u ovoj će voditi grčevitu borbu za opstanak u ligi.

Top Komentari

Baco
Posrala vas liga ova ,sudije bez morala a igraci i trener bez znanja.Mrs u pm
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi