Pandža: Želimo Zenici za rođendan pokloniti pobjedu

OKK Čelik dočekuje KK Zrinjski

Pandža: Želimo Zenici za rođendan pokloniti pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u okviru 22. kola košarkaškog prvenstva BiH u subotu će u zeničkoj Areni dočekati ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Zeničani se trenutno nalaze na prvoj poziciji, dok je ekipa iz Mostara na sedmom mjestu, te je u posljednje vrijeme pokvarila utisak i svoju poziciju, koju su stekli u prvom dijelu lige.

Uoči utakmice koja za Čelik može donijeti i potvrdu nastupa u Ligi 6, dok je za goste možda i posljednja šansa da pokušaju da se uključe u borbu za Ligu 6, trener crno-crveni Josip Pandža očekuje težak meč, ali i pobjedu svog tima.

"Utakmica se igra na Dan Grada Zenice, nadam se da ćemo pobjedom čestitati rođendan svim Zeničanima i Zeničankama. Imamo neke probleme sa sitnim povredama, ali naši igrači su toliko karakterni, da će ako budu imalo šanse da zaigraju da će igrati. U Mostaru smo izgubili u zadnjim sekundama i želimo da im se osvetimo za taj poraz", ističe trener Zeničana.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pandža ističe da klub iz Mostara ima nekoliko sjajnih pojedinaca, te se ovom prilikom zahvalio svojim saradnicima na poslu koji rade.

"Okosnicu suparničkog tima čini trio Vranješ, Anđušić i Knežević, igraju sjajno pod košem i morat ćemo tu obratiti posebnu pažnju. Odbrana nad ovom trojkom može biti presudan faktor u ovoj utakmici. Također iskoristio bih priliku da za dosadašnje uspjehe našeg tima izdvojim svoje saradnike Bojana Stevanovića zaduženog za fizičku spremu kao i fizioterapeuta Jasmina Sivru. Bez njih sigurno ne bi bili u situaciji u kojoj smo trenutno i nadam se da ćemo nastaviti našu bajku i kroz Ligu 6 ove sezone", kazao je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi