OKK Čelik potvrdio dolazak velikog pojačanja na poziciji organizatora igre
Zeničani su dobili veliko pojačanje za narednu sezonu, gdje će biti sigurno prvi favoriti za ulazak u Premijer ligu

Dedić je bio jedan od najboljih igrača KK Kakanj

OKK Čelik potvrdio dolazak velikog pojačanja na poziciji organizatora igre · Zvanično

D. Kurbegović

Košarkaški Čelika s trenažnim procesom za narednu sezonu startali su još 19. maja, što dovoljno govori koliko ozbiljno u zeničkom klubu razmišljaju o narednoj sezoni.

Nedavno smo pisali da su trenažnom procesu priključena dvojica mladih košarkaša, Ajdin Spahić iz Vukova i Dino Merdanović iz Kengura. Jučer je na press konferenciji povodom ljetne lige omladinskih kategorija koje organizuje ovaj klub, predsjednik Čelika Goran Bulajić potvrdio da su dogovorili novo pojačanje za narednu sezonu.

Ermin Dedić i zvanično je novi igrač OKK Čelik, kao što je naš portal prvi i najavio. Ovaj plejmejker dolazi iz redova Kaknja, a s trenerom Pandžom je sarađivao kada je tim iz Kaknja bilježio najbolje uspjehe u historiji kakanjske košarke.

Od ekipe iz prošle sezone klub je samo napustio Nedžad Muratović koji će karijeru nastaviti van granica BiH. Nema sumnje da će Zeničani naredne sezone sa Dedićem, Podojkom, Križanovićem, Maksimovićem i ostalim košarkašima biti najveći favorit za osvajanje prvog mjesta u A1 ligi, te konačni povratak u društvu najboljih ekipa u BiH.

Top Komentari

Samoiskreno
Onaj Fujdin klosar debeli sve pare gura u kosarku ali nek je prokleta svaka marka i da Bog da nikada ne usli u visi rang dok lesinarite na nogometnog klubu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi