OKK Čelik dobiva veliko pojačanje za narednu sezonu
Dedić je već godinama nosilac igre u Kaknju, a sigurno da bi njegov povratak u Čelik unaprijedio igru kluba iz Zenice, koji se želi vratiti u najviši rang

Dedić blizu dogovora sa Zeničanima

OKK Čelik dobiva veliko pojačanje za narednu sezonu · Saznajemo

D. Kurbegović

Košarkaški Čelika s trenažnim procesom za narednu sezonu startali su 19. maja. Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović od početka priprema  na raspolaganju su imali uglavnom mlađe košarkaše.

Opredjeljenje Uprave i stručnog štaba je rad s mlađim igračima i stvaranje kvalitetnog tima za narednu sezonu koji bi izborio plasman u društvo najboljih. Kako smo već pisali, klubu su priključena i dvojica omladinskih reprezentativaca BiH, Ajdin Spahić iz KK Vukovi i Dino Merdanović i KK Kengur.

Kada je u pitanju ekipa za narednu sezonu, važeće ugovore imaju: Avdibegović, Varupa, Podojak, Križanović, Maksimović, Britvar. Klub je napustio ponajbolji igrač Nedžad Muratović, koji karijeru nastavlja u inostranstvu.

Kada su u pitanju igrači koji bi mogli unaprijediti igru Čelika, veoma blizu je dogovor s Erminom Dedićem, sjajnim organizatorom igre, koji je bivši igrač Čelika, ali koji već šest godina nosi dres KK Kakanj. Ovaj košarkaš sarađivao je s Josipom Pandžom u Kaknju, a dobro su poznate njegove kvalitete.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U međuvremenu ekipi su priključena još trojica igrača koji su došli na probu. To su Enis Zukić iz Jablanice, Stjepan Badnjar iz sarajevskog Koša i Nedžad Hodžić iz druge ekipe Sparsa. Oni će određeni period trenirati s ekipom, nakon čega će struka odlučiti hoće li neko od njih i ostati u Čeliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi