OKK Čelik sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini do pobjede nad KK Promo
Reprezentativac BiH u redovima Čelika bio je sjajan večeras, te je uz Božovića najzaslužniji za osmu pobjedu Čelika u sezoni, te mjesto o gornjem dijelu tabele Premijer lige

Premijer liga u košarci, 16.kolo

OKK Čelik sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini do pobjede nad KK Promo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Proma iz Donjeg Vakufa večeras su u zeničkoj Areni odigrali veoma interesantan meč u kojem je domaći tim na kraju slavio pobjedu rezultatom 88:75.

Zeničani su u ovaj meč ušli sa skorom od sedam pobjeda i šest poraza, dok su gosti u Zenicu doputovali s omjerom od šest pobjeda i osam poraza. Vrijedi istaći i da je Promo u prvom dijelu sezone u Donjem Vakufu slavio uvjerljivu pobjedu protiv Čelika.

Meč se kako je očekivao bio neizvjestan i pun preokreta. Prvu četvrtinu izabranici Josipa Pandže riješili su u svoju korist rezultatom 23:20. Dobro su domaći košarkaši otvorili i drugu četvrtinu, vodili su cijelo vrijeme, a onda u posljednje tri minute veliki pad u igri, te serija gostiju 0:10. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Proma rezultatom 38:43.

U trećoj četvrtini gosti su nastavili sa dobrom igrom u odbrani, te su imali prednost od pet do osam razlike sve do posljednje dvije minute, kada se crno-crveni bude te stižu zaostatak gostiju. Rezultat na kraju treće četvrtine na semaforu je bio izjednačen 59:59 što je obećavalo uzbudljivu posljednju četvrtinu.

Furiozno su Zeničani krenuli u posljednjih 10. minuta utakmice, te su 33.minuti imali plus 12 poena razlike 72:60. Održavali su igrači Čelika prednost, a gosti su se pokušavali vratiti potpuno u utakmicu. Ipak u finišu utakmice ekipa iz Donjeg Vakufa ostala je bez daha, a domaći košarkaši su odigrali sjajnu odbranu nad najboljim igračima gostiju. Na kraju teška, ali zaslužena pobjeda Čelika. Konačni rezultat utakmice bio je 88:75 (23:20, 15:23, 21:16, 29:16) za OKK Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika, Haris Delalić je ubacio 23 poena uz osam skokova, Milivoje Božović dodao je 21 poen uz devet skokova. U redovima Proma, Berin Gutić ubacio je 21 poen, dok je Carren Wilson dodao 19 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila osma u sezoni, teća uzastopna u prvenstvu, te se nalaze u samom vrhu tabele. S druge strane Promo je upisao i deveti poraz u sezoni.

Top Komentari

HerL
Svaka cast Čeliku
6 0
cako
Čelik sve ozbiljniji, počinju da prelamaju utakmice u svoju korist kad se lomi rezultat. Samo naprijed i sretno u Tuzli! Dino svaka čast za izvještavanje i slike! :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi