Slobodan Ninić: Zrinjski je tim za respekt ali na našem parketu se mi pitamo!

Trener Proma pred subotnju utakmicu s Mostarcima

Slobodan Ninić: Zrinjski je tim za respekt ali na našem parketu se mi pitamo!

Pred košarkašima Proma iz Donjeg Vakufa u subotu je izuzetno važna utakmica prvenstva BiH u kojoj će dočekati HKK Zrinjski. 

Prvi dvoboj na otvaranju prvenstva pripao je Plemićima u jako neizvjesnoj utakmici koja je vrlo lako mogla otići i na stranu gostiju.

Nakon 13 utakmica tim Proma je na omjeru od pet pobjeda i osam poraza, dok su Mostarci nakon dvanaest susreta ubilježili osam pobjeda uz četiri poraza. Trener Proma Slobodan Ninić za SportSport.ba najavio je utakmicu koja će se odigrati u subotu u terminu od 17h.

"Predvođen sada već bivšim trenerom Nevenom Nikolićem Zrinjski je imao određen napadački kvalitet" - kazao je Ninić i dodao:

"Zaista su fenomenalno otvorili sezonau a igrači su odlično koristili uloge koje su im podijeljene. Poslije neminovnog pada forme i dolaskom novog trenera sigurno je za očekivati i promjene u igri. Zrinjski je i sad na veoma dobrom omjeru, u otvorenoj borbi za Ligu 6 i sasvim sigurno kvalitetan rival dostojan respekta." - kazao je Ninić te se osvrnuo na svoj tim:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče našeg rostera i trenutnog stanja, poslije prvog dijela sezone sa ovim igračima i budžetom kojim raspolažemo, mi moramo biti zadovoljni. Mi kao jedna 'rudarska' grupa moramo da držimo fokus i energiju svih 40 minuta igrača na terenu. To se vidjelo i u Bratuncu kad nam energije nije falilo ali fokusa jeste. Zbog problema pri dolasku u zemlju, zbog sve situacije sa virusom za ovu utakmicu nam pojačanja neće biti dostupna."

U subotu sasvim sigurno možemo očekivati jedan kvalitetan meč i igru s puno kontakta i s dosta trčanja. Nadam se da ćemo uspjeti limitirati napadačke ideje Zrinjskog. Moji igrači vole da igraju protiv 'kvalitetnijih ekipa'. Ja kao trener mogu da očekujem motivaciju i pristup visokog intenziteta od strane mojih igrača. Kao što rekoh Zrinjski je ekipa za respekt, ali na našem terenu se mi pitamo!" - kazao je trener tima iz Donjeg Vakufa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi