OKK Čelik skupo platio pobjedu na gostovanju u Travniku
Keso je ove sezone jedan od najvažnijih igrača u rosteru trenera Armela Mujakovića

Keso u jednom duelu slomio ruku

OKK Čelik skupo platio pobjedu na gostovanju u Travniku

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika proteklog vikenda u okviru 13.kola slavili su pobjedu na gostovanju u Travniku. Zeničanima je to bila druga uzastopna pobjeda u gostima, jer su nakon gostovanja u Brčkom, slavili i na gostovanju kod Travnika, te su im se osvetili za poraz iz prvog dijela sezone.

Zeničani su tokom cijele utakmice bili bolji protivnik, te su sasvim zasluženo slavili osmu pobjedu sezone, što ih uz pet poraza trenutno svrstava u sami vrh tabele, odnosno treću poziciju iza IBU Spartansa i ekipe Proma.

Izabranici Armela Mujakovića skupo su platili pobjedu u Travniku, budući da je jedan od nosioca igre OKK Čelik, sjajni bek Mirza Keso u jednom od napada, jedan od protivničkih igrača se bukvalno zabio u njega i pri tom duelu Keso je slomio ruku. Ovo će sigurno biti veliki hendikep za Zeničane u nastavku sezone, jer su van stroja i Imran Porča, te Benjamin Bajramović.

Čelik u narednom kolu u zeničkoj Areni dočekuje ekipu Živinica, gdje će pokušati ostvariti treći uzastopni trijumf i ostati u vrhu tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi