OKK Čelik u istom sastavu i u nastavku sezone
Još nije poznato žele li Zeničani da uđu u viši rang, ali prema situaciji u klubu, odnosno ovom prelaznom roku, to će biti veoma teško u nastavku sezone

Zeničani bez pojačanja žele biti u vrhu

OKK Čelik u istom sastavu i u nastavku sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Drugi dio sezone u A1 ligi za košarkaše starta narednog vikenda utakmicama 11.kola. U trci za najviši plasman nalaze se četiri ekipe, među kojima i zenički Čelik.

Zbog nedostatka novca Čelik se nije uspio pojačati u pauzi. U drugom dijelu nastupit će s istom ekipom. Stručni štab u nastavku zbog povreda ne može računati na Imrana Porču i Benjamina Bajramovića. Raduje svakako oporavak Muhameda Gaka i ostalih igrača, koji su imali probleme s povredama. Čelik je za razliku od drugih ligaša s pripremama počeo nešto kasnije.

„Imamo tri–četiri ekipe koje su najozbiljniji kandidati za play off. Nažalost mi se nismo pojačali, zbog nedostatka novca. Nadam se da će ova ekipa odigrati dobro u nastavku i da ćemo pokušati da se uguramo među četiri ekipe i mjesto koje vodi u doigravanje. Iako smo s trenažnim procesom krenuli nešto kasnije raspoloženje u timu je dobro. Sutra gostujemo ekipi Spartansa, koja je veoma dobra ekipa, posebno na domaćem terenu. Pokušat ćemo igrati brzu i agresivnu košarku, te zaustaviti njihovu dvojicu najboljih igrača Korkutovića i Meštrića. Pokušat ćemo nametnuti svoj ritam i ostvariti pobjedu, koja bi nam dosta značila pred nastavak prvenstva", kazao je Armel Mujaković trener Zeničana.

Ekipu trenera Armela Mujakovića u narednom periodu očekuju tri uzastopna gostovanja, IBU Spartans, Brčko Distrikt i Travnik. S drugoplasiranom ekipom IBU Spartansa zenički ligaš igra u subotu 26. januara. 

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U ostalim mečevima 11. kola sastaju se: Radnički-Brčko Distrikt, Promo-Bošnjak, Iskra-Turbina, Igman –Živinice, Konjic-Travnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi