Porazi Proma i Travnika

Tim iz Donjeg Vakufa jesenji je prvak A 1 lige

Porazi Proma i Travnika

Deseto kolo A1 lige otpočelo je već u srijedu a dovršeno je večeras. Promo se neočekivano okliznuo u Jablanici ali je unatoč tomu jesenji prvak prvog dijela prvenstva a novi poraz zabilježio je KK Travnik.

KK Živinice – KK Iskra  81 : 74

Važnu pobjedu za ostanak u gornjem dijelu tabele ostvarili su košarkaši Živinica nad pretposljedne plasiranom Iskrom. Gosti su iznenađujuće dobro parirali favoriziranim domaćinima a utakmica je riješena u zadnjoj minuti kad Đulović zabija koš uz faul a Omerović malo kasnije potvrđuje pobjedu sa slobodnih bacanja. Pobjednike su predvodili Mazalović sa 20 poena i Đulović sa 19 dok je kod gostiju najbolji bio Bečirović sa 21 poenom i 8 asistencija.

KK Brčko – KK IBU Spartans   89 : 90

Pobjedu za ostanak na diobi drugog mjesta ostvarili su košarkaši Spartansa. Junak pobjede bio je Rusmir Grošić koji 3 sekunde do kraja hvata loptu nakon promašenog slobodnog bacanja i iznuđuje faul na šutu za tri poena te hladnokrvno ubacuje sva tri slobodna bacanja. Uz spomenutog Grošića, Korkutović je ubacio 32 poena uz 8 skokova dok je Andelija dodao 16. Kod Brčkog petoricu dvoznamenkastih predvodili su Marković sa 18 i Stevanović sa 17 poena.

KK Turbina – KK Promo DV    88 : 79

Iznenađenje kolo priredili su košarkaši Turbine savladavši goste iz Donjeg Vakufa kojima je ovo bio tek drugi poraz u sezoni. Ključni period bio je početak zadnje četvrtine kada domaćini rade seriju 15 – 3 za svoju petu pobjedu u sezoni. Odličnu utakmicu je odigrao Japalak sa 32 poena , Kevrić je ubacio 16 a Zukić 15. Kod gostiju Mustafica je bio na visokom nivou sa 30 poena i 14 skokova ali je izostala podrška ostalih ponajviše Dovadžije koji je ubacio svega 7 poena.

KK Bošnjak – KK Radnički   85 : 88

Prvu gostujuću pobjedu u sezoni ostvarili su košarkaši Radničkog na teškom gostovanju u Hadžićima. Goste su do pobjede vodili Ramiz Susa sa 28 poena i Boris Kajević sa 19 poena. Kod Bošnjaka Mujić je ubacio 24 dok je Rešidović dodao 21.

OKK Čelik – KK Konjic    92 : 67

Košarkaši Čelika su bez većih problema savladali Konjic iako su nastupili bez najboljeg igrača Avdibegovića. Svi igrači domaće ekipe su dobili priliku a najefikasniji je bio Podojak sa 21 poenom dok je Keso ubacio 17. Kod gostiju je dominirao njihov najbolji igrač Čajić sa 27 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Travnik – KK Igman Burch  70 : 83

Treći poraz u zadnje četiri utakmice doživjeli su košarkaši Travnika. Ovaj put bolji od njih su bili gosti iz Sarajeva. Podatak da je Travnik vodio samo jednom i to u 14. minuti govori koliko su gosti bili dominantni u ovoj utakmici a njihova prednost je išla i do +18. Vedad Agić je predvodio pobjednike sa 29 poena dok je Tarčin zabilježio double-double sa 16 poena i 12 skokova. Kod indisponiranih domaćina Vojin Ilić je ubacio 23 poena a Kamenjaš 12 uz 11 skokova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi