OKK Čelik slavio u gostima protiv OKK Spars i osigurao Ligu 6 za prvaka BiH
Božović i Kamenjaš su ponovo bili na visokom nivou, te su još jednom odigrali sjajan meč, na kraju se ipak radovao centar Zeničana čiji tim je slavio važnu pobjedu

Zeničani odigrali sjajan meč protiv lidera prvenstva

OKK Čelik slavio u gostima protiv OKK Spars i osigurao Ligu 6 za prvaka BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Sparsa i Čelika večeras su u okviru posljednjeg 26. kola odigrali veoma zanimljiv meč u kojem je na kraju slavila ekipa Čelika rezultatom 64:78 i tako osigurala Ligu 6 za prvaka BiH.

Zeničani su u Sarajevo stigli bez Ermina Dedića, ali i po pobjedu koja bi im donijela plasman u Ligu 6, dok je domaćim Sparsima ova utakmica bila kako bi se uigrali za završnicu ABA 2 lige koja počinje naredne sedmice, budući da su već ranije osigurali prvo mjesto i plasman u Ligu 6.

U prvoj četvrtini osjetio se grč u igri jednih i drugih, tome svakako ide u prilog mali broj koševa, mnogo promašaja i grešaka. Na kraju prve četvrtine na semaforu je 12:12. U drugoj četvrtini izabranici Josipa Pandže igraju sjajnu košarku, proradio je vanjski šut, odbrana je dobro funkionisala, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 31:39 za Čelik.

Treći period i ponovo dosta nervoze, promašaja, ali crno-crveni su imali vodstvo tokom cijelog trećeg perioda. Na kraju treće četvrtine na semaforu je 50:58 za goste iz Zenice.

U posljednjoj četvrtini Čelik drži utakmicu pod kontrolom i cijelo vrijeme ima vodstvo. Na pet minuta prije kraja utakmice rezultat je 55:67 za Čelik. Do kraja utakmice Zeničani su držali meč pod kontrolom i priveli ga mirno u svoju korist. Konačni rezultat utakmice bio je 64:78 (12:12, 19:27, 19:19, 14:20) za ekipu Čelika.

Najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe bili su Milivoje Božović sa 19 poena i 19 skokova, Haris Ćurevac je ubacio 20 poena, dok je Haris Delalić utakmicu završio sa 19 poena. U redovima Sparsa, standardno najbolji igrač bio je bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš sa 18 poena i 11 skokova. Amar Gegić dodao je 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čelik je regularni dio sezone završio s omjerom od 15 pobjeda i devet poraza, te će kao trećeplasirani tim ići u Ligu 6. S druge strane Sparsi i pored poraza s omjerom 17 pobjeda i šest poraza kao prvoplasirani će u Ligu 6 za prvaka BiH.

Kada su u pitanju sigurni učesnici završnice prvenstva, Igokea, Spars, Široki, Čelik i Leotar su sigurni u Ligi 6, dok se za još jedno mjesto bore Sloboda i Borac.

Top Komentari

ciroa
Каква намјештаљка брука :) Спарс је све урадио да Борац испадне из лиге 6 и данас и прије пар дана кад су изгубили од Слободе. Али кога брига за ту лигу која ништа не значи...
2 4
realista1982
Kako je ovo ofirno ljudi, sport je kod Nas jedna obicna muljaza, ne podrzavam nikoga ali se iz aviona vidi stimanje...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi