Sloboda dovela vrlo dobro pojačanje pred nastavak prvenstva
FOTO: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

Stigao iskusni centar

Sloboda dovela vrlo dobro pojačanje pred nastavak prvenstva

H. Zilić

Uskoro počinje i Liga 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci i očekuju nas uzbuđenja, kako u borbi za titulu, tako i u borbi za drugo mjesto u ABA 2 ligi.

Pored Igokee koja igra ABA ligu u Ligi za prvaka gledat ćemo Široki, Bosnu Meridianbet, Slobodu, Borac i Sparse, pet najboljih timova nakon regularnog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine.

Široki je blizu da bude prvoplasirani nakon regulranog dijela prvenstva, a to znači da će osigurati plasman u ABA 2 ligu naredne sezone bez obzira na plasman u Ligi 6.

Tako nas u ligi 6 očekuje velika borba za drugo mjesto u ABA 2 ligi, a Bosna, Borac, Sloboda i Sparsi će tu voditi velike bitke.

Tako se klubovi već pojačavaju. Borac je doveo Sanija Čamparu, a i Sloboda je danas dovela provjereno pojačanje.

Oglasi

Dres tuzlanskog kluba nosit će iskusni 31-godišnji Andrija Bojić, riječ je o centru visokom 208 cm, a dolazi iz ABA 2 lige iz redova Spartaka iz Subotice.

Ima iza sebe bogato internacionalno iskustvo, igrao je u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Makedoniji, a od klubova iz regije nosio je i dres MZT-a, Mege.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bojić bi debi u dresu Slobode trebao imati u prvom kolu Lige 6 ili čak u 22. kolu regularnog dijela prvenstva protiv ekipe Proma.

Kako stvari stoje nećemo ga gledati u narednom 21. kolu regularnog dijela prvenstva kada Sloboda igra protiv Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti