Košarka se vratila u Sarajevo: Sjajna igra i velika drama u derbiju Sparsa i Bosne Meridianbet

Borac deklasirao Slobodu

Košarka se vratila u Sarajevo: Sjajna igra i velika drama u derbiju Sparsa i Bosne Meridianbet

H. Zilić

Odigrana su dva derbi duela 20. kola košarkaškog prvenstva Bosne i i Hercegovine gdje smo vidjeli dosta drame i lijepe košarke, a drama je viđena u gradskom derbiju između Sparsa i Bosne Meridianbet.

Duel Sparsa i Bosne Meridianbet odlučen je nakon produžetka jer je regularni dio završen rezultatom 86:86 u jednoj fenomenalnoj utakmici gdje su gledaoci uživali.

Bosna je vodila skoro cijeli meč, a onda Sparsi prave preokret u posljednjoj četvrtini i dvije minute prije kraja imali su +5, (82:77).

Međutim u finišu se Bosna vraća u susret, iako su bili na konopcima uspjevaju doći do produžetka i dramu odvesti u još jedan čin.

U produžecima više koncetracije i sreće imali su košarkaši Sparsa i slavili rezultatom 104:100 te tako prekinuli pobjednički niz Bosne od devet utakmica u prvenstvu i tri meča u Kupu.

Kod Bosne odličan je bio Ilić sa 25 poena, pet skokova i šest asistencija, Zubac je dodao 14 poena.

Oglasi

U redovima Sparsa Moore je bio nezaustavljiv sa 20 poena, šet skokova i sedam asistencija, Wallace je ubacio također 20 poena, dodao deset skokova i šest asistencija.

Borac nije dao ni minalne šanse Slobodi

U drugom derbiju kola, Borac je u banjalučkom Boriku deklasirao ekipu Slobode i slavio rezultatom 83:66.

Banjalučane je do trijumfa predvodio Delalić sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, Milošević i West su ubacili po 14 poena.

Kod Slobode Gutić je bio zapažen sa 16 ubačenih poena, 15 poena je dodao Peltier uz dva skoka i dvije asistencije.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Borac- OKK Sloboda 83:66

OKK Spars- KK Bosna Meridiantbet 86:86 (nakon produžetka 104:100)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi