OKK Sloboda  teškom mukom savladao KK Kakanj
Darrell Loydd Davis u jednom od mnogobrojnih duela sa odbranom Kaknja

Tuzlaci upisali drugu pobjedu

OKK Sloboda teškom mukom savladao KK Kakanj

E. Dindić, foto: E. Dindić

Košarkaši OKK Sloboda u okviru 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon velike borbe savladali su ekipu Kaknja rezultatom 83:78.

Prvi period izabranici Damira Mulaomerovića odigrali su i više nego sjajno, te nakon prvih 10 minuta susreta imali su prednost od 25:17. U drugom periodu bude se košarkaši Kaknja, te sjajnom odbranom prije svega ovaj period riješavaju u svoju korist rezultatom 31:16.  

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 48:44 u korist izabranika Benjamina Šabića.

U trećem periodu vidjeli smo dosta izjednačenu košarku, gdje se gotovo čitavo vrijeme igralo koš za koš. Pred sami kraj ovog perioda izabranici Damira Mulaomerovića ubacuju u brzinu više u ovom periodu te ga riješavaju u svoju korist rezultatom 23:17. Nakon 30 minuta rezultat na semaforu u Mejdanu pokazivao je 65:64 u korist ekipe Kaknja. 

Četvrti period donosi potpunu dramu, gdje gosti pokazuju da nisu došli u Mejdan sa bijelom zastavom, dok domaći košarkaši tek na trenutke pokazuju igru koja ih je krasila u prvom kolu na gostovanju u Banja Luci. 

U posljednje dvije minute ulazi se pri rezultatu 75:75, gdje obje ekipe igraju dosta nepovezano i bez posebne ideje u napadu. Gosti ne koriste dva napada, što sa druge strane poenima kažnjavaju Taylor i Mustapić, te na ulazu u posljednju minutu susreta rezultat je glasio 79:75 u korist Slobode. Gosti na vrijeme ne izvode loptu u igru s druge strane Kaplanović pogađa nakon ofanzivnog skoka, te na kraju  izabranici Damira Mulaomerovića teškom mukom upisuju pobjedu rezultatom 83:78.

Ibrahim Durmo je ubacio 23 poena u pobjedi Slobode, Darrell Loydd Davis 21, a dvocifren je još bio Jakov Mustapčić sa 12 poena. Na drugoj strani 17 poena Jackona Dubinskog, Nemanja Gavranić je ubacio 16, a Aldin Dželmo 14 poena.

OKK Sloboda- KK Kaknj 83:78  (25:17, 16:31, 23:17, 19:13)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Mustapić 12, Davis 21, Bojić 8, Kaplanović 8, Durmo 23, Munižaba, Krajinić, Dedajić, Omerović, Manjgafić 7, Jakupović.  Trener: Damir Mulaomerović 

KK Kaknj: Dubinski 17, Muflizović 13, Fazlić 2, Gavranić 16, Pajović 11, Delibašić, Tepić 3, Dželmo 14, Pirić, Velić, Islamović 2, Pirić Dž. Trener: Benjamin Šabić 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti