OKK Čelik zahvaljujući sjajnom Božoviću ponovo bolji od KK Kakanj
Božović je večeras bio nezaustavljiv za odbranu Kaknja, te je pokazao još jednom da će biti veliko pojačanje za tim Josipa Pandže

Posljednja provjera pred početak Premijer lige

OKK Čelik zahvaljujući sjajnom Božoviću ponovo bolji od KK Kakanj

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva u Premijer ligi savladali tim Kaknja rezultatom 86:80.

Zeničani su tako nakon pobjede u Kanju prije nekoliko dana, ponovo savladali ekipu, koja će im biti konkurent u narednoj sezoni Premijer lige za što bolji plasman.

Izabranici Josipa Pandže vodili su cijelu utakmicu, prvu četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 25:14. U drugoj četvrtini crno-crveni su zadržali prednost, te su na poluvrijeme otišli s vodstvom 48:36.

U trećoj četvrtini gosti su odigrali nešto bolje, ali opet Zeničani su održavali 10-tak poena razlike, te je ovaj period završen rezultatom 69:59 za domaćina. U posljednjih 10. minuta utakmice, Kakanj je odigrao nešto bolje, te je smanjio prednost Čelika, ali nisu imali snage da preokrenu rezultat. Na kraju zasluženih 86:80 (25-14 23-22, 21-23, 17-21) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, ponovo je sjajan u domaćoj ekipi bio Božović koji je ubacio 32 poena, te je u pripremnim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za Zeničane, Dedić je ponovo bio na svome nivou, dodao je 15 poena, kao i Ćurevac sa 13, te Križanović sa 10 poena. U redovima Kaknja, Džekson je ubacio 21 poen, Đelmo 16, dok je Gavranić dodao 15 poena.

Čelik će u prvom kolu Premijer lige gostovati u Širokom Brijegu, dok će Kakanj gostovati ekipi Čapljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi