OKK Sloboda lakše od očekivanog savladao Bratunac

Prva pobjeda Tuzlaka

OKK Sloboda lakše od očekivanog savladao Bratunac

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 3. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Sloboda je na svom terenu dočekala ekipu Bratunca. Na kraju slavila je  pobjedu rezultatom 92:81.

U prvom periodu gledali smo uzbudljivu košarku sa obje strane pa je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 23:15. U drugom periodu ipak nešto bolje igraju gosti pa ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 40:33 za Slobodu.

Nastavak susreta donosi apsolutnu dominaciju Nedima Džemića te treći period rješavaju u svoju korist rezultatom 30:18. Nakon tri perioda rezultat je glasio 70:51.

Posljednji period trener domaćih košarkaša Nedim Džemić koristi kako bi svima dao priliku, što koriste gosti iz Bratunca da smanje rezultat. Na kraju domaći košarkaši slave pobjedu rezultat 92:81. 


Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Rashun Davis sa 17, odnosno Ibrahim Durmo sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bolji od ostalih kod Bratunca bili su Antonio Wade sa 26 , odnosno Nikola Ćirković sa 18 postignutih poena. 

Bila je ovo prva pobjeda tima iz Mejdana nakon dva uvodna poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi