OKK Sloboda lagano savladao KK Leotar u Mejdanu

Trijumf tuzlanskog tima

OKK Sloboda lagano savladao KK Leotar u Mejdanu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

OKK Sloboda pobijedio je u 4. kolu prvenstva BiH KK Leotar rezultatom 78:65 

Meč u Mejdanu je od prve minute bio jednosmjerna ulica. Sloboda je imala konstantno vodstvo, a već do poluvremena je bilo plus petnaest u korist domaćina, 42:27.

Ni u nastavku tim Josipa Pandže nije popuštao. Prednost Slobode je rasla iz napada u napad, a do kraja trećeg perioda već je bilo 25 poena prednosti i domaći tim je vodio 71:46.

Očekivano, košarkaši Slobode su se opustili u posljednjoj dionici. Dopustili su Leotaru da smanji prednost na ipak prihvatljivijih minus 13, pa je konačan rezultat glasio 78:65.

Najefikasniji u redovima OKK Sloboda u ovom meču bio je Sani Čampara sa 15 poena, dok je kod Leotara Marko Rikalo ubacio 18.

Prvenstvo BiH:

OKK Sloboda - KK Leotar 78:65 (19:13, 23:14, 29:19, 7:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Čerkezović 6, Manjgafić 6, Čampara 15, Gregg 13, Janjić 13, Gegić 9, Omerović, Dedajić 1, Grubor 3, Tomašević 8, Andelija, Pressley 4.

Leotar: Aleksić 9, Rikalo 18, Šakotić 7, Milošević 2, Andrejević 13, Ninković 2, Damjanović 6, Marić, Tunguz, Raičević 2, Milidragović 3, Dedijer 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi