OKK Sloboda preko Gradine u drugoj rundi Kupa BiH
Tuzlaci bolji od Srebreničana

Komšije odigrale finale Kupa RKS Tuzla

OKK Sloboda preko Gradine u drugoj rundi Kupa BiH

Emir Dindić, foto: Emir Dindić

Tuzlaci su u Velikom Mejdanu slavili protiv Gradine pobjedu rezultatom 89:81 (20:20, 22:24, 28:16, 19:21).

U Velikom Mejdanu večeras su OKK Sloboda i Gradina odigrali finale Kupa RKS Tuzla iz kojeg uspješniji izlaze izabranici Josipa Pandže.

Iako je veći dio meča protekao u egal igri, u trećem periodu koji su riješili u svoju koristi s 28:16, Crveno - crni su napravili dovoljnu prednost da meč privedu kraju u svoju korist.

Istina, Gradina je u zadnjem periodu imala na momente priliku da se približi Slobodi i meč odvede u triler završnicu, no bili su neprecizni u najvažnijim trenucima za njih.

Najefikasniji u redovima OKK Sloboda bili su Maksim Kovačević sa 25 i Milivoje Božović sa 18 postignutih poena. Kod Gradine najviše poena postigli su Dejan Bjelić i Nikola Otović, po 14.

Nakon ovog trijumfa OKK Sloboda plasirala se u drugu rundu takmičenja Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi