Bojan Kusmuk: Sloboda ja favorit, ali  nećemo se unaprijed predati
Trener tima iz Srebrenika ulogu favorita prepušta košarkašima Slobode

Trener Gradine pred duel Kupa BiH protiv Slobode

Bojan Kusmuk: Sloboda ja favorit, ali nećemo se unaprijed predati

E. Dindić

Novi trener košarkaša Gradine, Bojan Kusmuk, imao je svoj zvanični debi na klupi tima iz Srebrenika protiv Sparsa. 

Gradina je pružila dobar otpor u pojedinim trenucima susreta, ali gosti iz Sarajeva pokazali su iskustvo i na kraju i više nego ubjedljivo slavili. U srijedu je već novo iskušenje ovaj put u okviru Kupa BiH, odigraće kantonalni derbi protiv ekipe Slobode.

Breme favorita prepušta ekipi Slobode, a kako sam kaže njegov tim dati će sve od sebe da pruži što jači otpor.

"Kao što sam već naveo, došla su četiri nova košarkaša, te će trebati vremena da se uigramo. Primarni cilj za ovu sezonu nam je borba za opstanak u Premijer ligi BiH, a to ne znači da ćemo izaći sa bijelom zastavom u srijedu. Oni su favoriti, igraju na svom terenu, a mi ćemo dati sve od sebe da pružimo što jači otpor. Ova utakmica poslužiće nam kao jedan jači trening, za još bitnije utakmice za nas koje tek slijede.", rekao je Kusmuk.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Gradine na rasporedu je u srijedu sa početkom od 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi