OKK Sloboda savladala Čelik u  polufinalu Kupa BiH - sistem "A"
Potez koji je obilježio susret sjajna blokada košarkaša Čelika

Tuzlaci sigurni u Mejdanu

OKK Sloboda savladala Čelik u polufinalu Kupa BiH - sistem "A"

E. Dindić

Košarkaši OKK Slobode večeras su u maloj dvorani Mejdana savladali Čelik sa 71:66 i plasirali se u finale Kupa BiH-sistema "A". 

Prvi period domaći mnogo bolje otvaraju te prikazuju sjajnu igru, što im u konačnici donosi prednost od 26:18 nakon prvih deset minuta igre. Drugi period igra se koš za koš, gdje se bolje snalaze gosti iz Zenice, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 16:14. Na veliki odmor odlazi se pri prednošću Slobode od 40:34.

Nastavak susreta ponudio nam je izuzetno neefikasnu košarku sa obje strane. Treći  period Čelik rješava u svoju korist rezultatom 13:12. Nakon 30 minuta igre rezultat u Mejdanu glasio je 52:47 u korist domaćeg sastava.

Posljednji period donio je neizvjesnu košarku, gdje su domaći košarkaši uspjeli da rutinski održe stečenu prednost. Ovaj period završen je neriješeno 19:19, što je u konačnici domaćim košarkašima donijelo pobjedu od 71:66.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Ibrahim Durmo sa 23 poena i 12 skokova, dok je Đorđe Lelić odigrao još jednu dobru partiju sa 13 postignutih poena. Bolji od ostalih u sastavu Čelika bili su Milivoje Božović sa 22 poena i 10 skokova, dok je Haris Delalić susret završio sa 15 poena.

OKK Sloboda- OKK Čelik 71:66 (26:18, 14:16, 12:13, 19:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Strong 5, Jakupović, Mustapić 6, Ihek 3, Omerović, Dedajić, Manjgafić 5, Lelić 13, Munižaba 3, Alikadić 6, Miličević 7, Durmo 23. Trener: Damir Mulaomerović

Čelik: Dedić 11, Bajramović, Avdibegović 3, Gavrić 9, Podojak, Križanović, Delalić 15, Varupa, Bečirović 6, Božović 22. Trener Josip Pandža

Top Komentari

HerL
Cestike Slobodi...Celiku sretan nastavak sezone.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi