Spars bez većih problema savladao Promo
FOTO: OKK Spars

Sigurna pobjeda na domaćem parketu

Spars bez većih problema savladao Promo

E. Dindić

U okviru 2. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Spars je na svom terenu dočekao Promo iz Donjeg Vakufa. Na kraju domaći košarkaši slavili su sigurnu pobjedu rezultatom 95:81. 

Prvi period gledali smo izjednačenu košarku pa je Spars nakon 10 minuta imao prednost od 22:21. U drugom periodu prava rapsodija domaćih košarkaša koji ovaj period dobivaju sa 38:15. Na veliki odmor Sparsi odlaze sa prednošću od 60:36.

Treći period gledali smo igru koš za koš, pa je ovaj period završen rezultatom 14:14, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 74:50.

Posljednji period mnogo bolja igra gostiju iz Donjeg Vakufa koji na kraju uspijevaju da smanje visoko vodstvo domaćih košarkaša, te nakon 40 minuta rezultat na semaforu glasio je 95:81 u korist domaćeg sastava.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Haris Ćurevac sa 24 poena, Aleksa Gatarić dodao je 21, dok se Luka Majstorović zaustavio na 19. Bolji od ostalih u ekipi Proma bili su Jordan Watson sa 20, odnosno Eman Šertović sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi